Přejít na hlavní obsah

Co se stane, když na Instagram označíte osobu se zavřeným profilem?

V dnešní době, kdy se sociální média stala nedílnou součástí našich životů, se mnoho lidí začalo zajímat o soukromí svého profilu. Instagram je jednou z nejpopulárnějších platforem, kde lidé mohou sdílet své fotografie a videa. Jednou z funkcí této sociální sítě je možnost označit ostatní uživatele na svých příspěvcích. Co se však stane, když na Instagram označíte osobu s uzavřeným profilem?

Když je profil Instagram uzavřen, znamená to, že jeho příspěvky a značky mohou vidět pouze uživatelé, kteří jsou "přáteli" daného uživatele. Pokud zaškrtnete osobu v příspěvku, ale nemáte přístup k jejímu profilu, tento uživatel nedostane upozornění, že byl označen. Místo toho na svém účtu uvidí, že "jeden uživatel si vás všiml na svém příspěvku". K zobrazení tohoto příspěvku však bude muset požádat o přístup k vašemu profilu.

Pokud uživatel, kterého jste označili ve svém příspěvku, předem požádal o přístup k vašemu profilu, bude moci tento příspěvek vidět poté, co jej označíte. Dostane oznámení, že byl označen, a bude moci snadno přejít k této publikaci. Tímto způsobem může být značka uživatele na uzavřeném profilu viditelná pouze omezenému okruhu přátel nebo uživatelů, kteří získali přístup k vašemu profilu.

Značka osoby na Instagram s uzavřeným profilem

Pokud uživatel na Instagram označí jinou osobu, pokud má soukromý profil, může to ovlivnit soukromí posledně jmenovaného. V běžné situaci, pokud je profil uzavřen, nebudou označené příspěvky viditelné nikomu jinému než odběratelům tohoto účtu. Existuje však několik možných variant, jak k tomu může dojít:

  1. Pokud uživatel zaškrtne jinou osobu v uzavřeném účtu a na své stránce má také soukromý profil, pak tuto značku mohou vidět pouze jeho sledující. Je však třeba vzít v úvahu, že pokud má označený uživatel v uzavřeném profilu fotografie se značkou umístěnou v jeho kanálu, mohou být viditelné i pro ostatní jeho následovníky.
  2. Pokud uživatel zaškrtne jinou osobu v uzavřeném účtu a na své stránce má otevřený profil, pak všichni uživatelé, dokonce i neznámí, mohou tuto značku vidět ve fotografiích nebo videích.
  3. Pokud uživatel zaškrtne jinou osobu v uzavřeném účtu a na své stránce má soukromý profil, pak tuto značku uvidí pouze jeho sledující.

Je důležité upozornit uživatele, že když jej označíte na soukromém účtu, fotografie nebo videa s touto značkou mohou být zveřejněny na jeho profilu a mohou být k dispozici pro sledování sledujících.

Viditelnost značky

Pokud má uživatel Instagram soukromý profil a označíte jej na fotografii nebo v popisu, bude značka viditelná pouze Vám a uživatelům, kteří byli zapsáni ve známce.

Označený uživatel nebude dostávat oznámení o vaší značce, protože se nezobrazí v jejím kanálu aktivity. Pokud však uživatel následně změní nastavení přístupu ke své stránce na otevřené, bude moci značku vidět.

Oznámení uživatele

Pokud na Instagram zaškrtnete osobu a její profil bude uzavřen, tato akce nebude vyvolávat oznámení daného uživatele. To znamená, že tato osoba neuvidí oznámení, že jste ji označili ve svém příspěvku nebo příběhu.

Pokud se však osoba rozhodne zobrazit VÁŠ profil nebo se obrátit na svůj osobní zdroj, bude moci vidět vaši značku ve svých příspěvcích nebo příbězích. Ale bez upozornění na uzavřeném profilu nebude vědět, že jste jej označili, dokud nenavštívíte vaši stránku.

Pokud chcete uživatele upozornit na značku Instagram při uzavřeném profilu, je lepší použít osobní zprávy nebo komentáře pod jeho příspěvky. Tímto způsobem si můžete být jisti, že obdrží oznámení a dozví se o vaší značce.

Možnost komentování

Pokud označíte osobu Instagram na soukromém profilu, možnost Komentáře bude záviset na Nastavení soukromí a nastavení soukromí uživatelského účtu. Pokud uživatel nastavil svůj účet tak, že jeho příspěvky mohou komentovat pouze jeho následovníci, pak pouze oni mohou zanechat komentáře pod označeným příspěvkem.

Pokud uživatel povolí komentáře od všech, může každý zanechat komentář pod označeným příspěvkem. V tomto případě není otevřený profil překážkou pro komentování.

S uzavřeným profilem zůstává možnost Komentáře nezměněna pouze pro předplatitele. Lidé, kteří nejsou Předplatiteli, nebudou moci komentovat příspěvky ani po označení.

Soukromí účtu

Pokud zaškrtnete osobu na fotografii Instagram, když je váš účet uzavřen, tato osoba obdrží oznámení, že byla na vaší fotografii označena. Ale nebude moci zobrazit samotnou fotografii, pokud nebude sledován k vašemu účtu a nebude mít povolení k prohlížení soukromých publikací.

Zaškrtnutí osoby na fotografii na uzavřeném účtu mu tedy zabrání vidět fotografii, pokud není vaším sledujícím.

Mějte na paměti, že soukromý účet vám umožňuje kontrolovat, kdo může prohlížet váš obsah a přijímat oznámení o Vaší aktivitě. Pokud tedy chcete své příspěvky a aktivity Instagram udržet v tajnosti, nastavení soukromí účtu může být užitečnou možností.

Odstranění značky

Pokud jste na Instagram označili osobu se zavřeným profilem, pak vám přijde oznámení o vaší značce. Pokud však osoba značku nepotvrdí, nezobrazí se na jejím profilu.

Pokud chcete značku odstranit, musíte k tomu provést následující kroky:

  1. Přejděte do příspěvku, ve kterém jste označili osobu.
  2. Klepněte a podržte značku, kterou chcete odstranit.
  3. Z nabídky, která se zobrazí, vyberte možnost "Skrýt značku".

Po provedení těchto akcí již vybraná osoba nebude v příspěvku označena.