Přejít na hlavní obsah

Jak obnovit tovární nastavení iPhone 5s před prodejem

iPhone 5s - je to jeden z nejoblíbenějších modelů smartphonů a v určitém okamžiku ho možná budete muset prodat nebo předat někomu jinému. Ale než dáte telefon novému majiteli, je důležité provést obnovení továrního nastavení. Tímto způsobem se vyhnete možnému přístupu k vašim osobním údajům nebo se data nedostanou do nesprávných rukou.

Resetování nastavení - je to proces, při kterém jsou všechna data na iPhone odstraněna a zařízení se vrátí do stavu, který bylo v době nákupu. To je nezbytné, aby nový majitel mohl telefon nastavit pod sebe a používat jej bezpečně. V tomto článku vám řekneme, jak obnovit tovární nastavení iPhone 5s.

Před resetováním nastavení je důležité především záloha data na vašem iPhone. To vám umožní uložit všechny důležité soubory, fotografie, kontakty a další informace. Můžete zálohovat pomocí iCloud nebo iTunes. Po obnovení nastavení budete moci obnovit data ze zálohy.

Poznámka: před provedením resetování se ujistěte, že máte účet Apple ID a heslo. To vám umožní obnovit data ze zálohy po resetování.

Příprava zařízení na reset

Před obnovením továrního nastavení iPhone 5S je třeba provést několik předběžných kroků k uložení dat a odstranění všech osobních údajů.

1. Zálohujte data. Je důležité uložit všechny důležité soubory a nastavení, abyste je mohli po obnovení továrního nastavení později obnovit. Chcete-li to provést, připojte zařízení k počítači pomocí kabelu USB a zálohujte pomocí programu iTunes.

2. Vypněte služby Najít iPhone a iCloud. Chcete-li to provést, přejděte do Nastavení, v horní části nabídky vyberte "vaše jméno", poté "iCloud" a vypněte uvedené funkce.

3. Odhlaste se ze svých účtů. Odstraňte všechny aktivní účty z různých aplikací a služeb, jako jsou "iMessage", "FaceTime", "App Store" a další.

Tato akce zabrání přístupu k vašim osobním údajům a zachová zabezpečení dat před resetováním.

Kontrola zálohování dat

Před obnovením továrního nastavení iPhone 5S je důležité zajistit, abyste zálohovali všechna důležitá data ze zařízení. To vám umožní v budoucnu přenést všechny vaše kontakty, zprávy, fotografie a další soubory do nového zařízení.

Chcete-li zkontrolovat zálohu dat na iPhone 5s, postupujte podle těchto jednoduchých pokynů:

  1. Připojte iPhone 5s k počítači pomocí kabelu USB.
  2. Otevřete aplikaci iTunes v počítači. Pokud nemáte iTunes, můžete si jej stáhnout z oficiálních stránek společnosti Apple.
  3. Vyberte svůj iPhone 5s v seznamu zařízení v iTunes.
  4. Přejděte na kartu Zálohování.
  5. Ujistěte se, že je povolena možnost "Zálohovat na iCloud" nebo "zálohovat na tomto počítači". Pokud je vypnutá, zapněte ji.
  6. Klikněte na tlačítko "Zálohovat nyní".
  7. Počkejte na dokončení procesu zálohování. Během tohoto procesu neodpojujte iPhone 5S od počítače.

Po dokončení zálohování si můžete být jisti, že všechna vaše data jsou uložena a připravena k použití na novém zařízení. Nyní můžete pokračovat v obnovení továrního nastavení iPhone 5s, aniž byste se báli ztráty důležitých dat.

Deaktivace účtu iCloud

1. Přejděte do nastavení iPhone a klikněte na vaše jméno.

2. Klikněte na "iCloud".

3. Přejděte dolů a klikněte na "Ukončit".

4. Zadejte heslo účtu iCloud a klikněte na tlačítko "Odhlásit se".

5. Potvrďte odhlášení z iCloudu výběrem "smazat z iPhone"nebo " neodstraňovat".

6. Pro potvrzení zadejte heslo iPhone.

7. Počkejte, až iPhone dokončí proces odhlášení z účtu iCloud.

8. Účet iCloud je nyní zakázán.

Provedení obnovení nastavení

Chcete-li před prodejem obnovit tovární nastavení iPhone 5s, postupujte podle pokynů níže:

  1. Na domovské obrazovce klikněte na"Nastavení".
  2. Přejděte dolů a vyberte Obecné.
  3. Přejděte dolů a vyberte "Reset".
  4. Klikněte na"Vymazat obsah a nastavení".
  5. Potvrďte výběr zadáním hesla, PIN nebo přístupového kódu.

Po provedení těchto kroků budou všechna data a nastavení vašeho iPhone 5s smazána a zařízení se vrátí na počáteční tovární hodnoty. Pamatujte, že tento proces nelze zrušit, proto se doporučuje před resetováním zálohovat důležitá data.

Otevření nabídky "Nastavení"

1. Na domovské obrazovce vašeho iPhone 5s vyhledejte ikonu Nastavení. Tato ikona vypadá jako šedá ikona s ozubeným kolem.

2. Klepnutím na ikonu Nastavení otevřete nabídku.

3. V nabídce, která se otevře, uvidíte různé kategorie nastavení, jako je "Wi-Fi", "Bluetooth", "oznámení" atd.

4. Chcete-li obnovit tovární nastavení iPhone 5s, budete muset najít ikonu Obecné v nabídce Nastavení a vybrat ji.

5. Po otevření nabídky Obecné přejděte dolů, dokud nenajdete možnost resetovat.

6. Klepnutím na možnost Reset otevřete její podnabídku.

7. V podnabídce "Reset" uvidíte několik možností resetování, jako je" resetovat všechna nastavení"," resetovat nastavení sítě " atd.

8. Chcete-li obnovit tovární nastavení iPhone 5s, vyberte možnost obnovit všechna nastavení.

9. Zobrazí se varovná zpráva s potvrzením obnovení továrního nastavení. Pokračujte kliknutím na tlačítko Obnovit všechna nastavení.

10. iPhone 5s provede obnovení továrního nastavení, může to nějakou dobu trvat.

Nyní víte, jak otevřít nabídku Nastavení na iPhone 5s a před prodejem obnovit tovární nastavení.

Výběr karty Obecné

1. Na domovské obrazovce svého iPhone 5s vyhledejte a klikněte na ikonu Nastavení.

2. Přejděte dolů a klikněte na "obecné".

3. V části Obecné najdete různé možnosti a nastavení pro vaše zařízení.

4. Posouvejte seznam nastavení v části Obecné, dokud nenajdete možnost Obnovit.

  1. Klikněte na"reset".
  2. V nabídce, která se otevře, vyberte "obnovit všechna nastavení".

5. Pokud budete vyzváni, zadejte heslo svého zařízení.

6. Potvrďte svou volbu kliknutím na" Resetovat všechna nastavení " v okně, které se zobrazí.

7. Počkejte, až váš iPhone 5s provede proces obnovení všech továrních nastavení.

Resetování nastavení

Chcete-li obnovit tovární nastavení iPhone 5s, můžete použít vestavěnou funkci "Vymazat obsah a nastavení". To je zvláště užitečné, pokud chcete svůj smartphone prodat nebo předat a nechcete na něm zanechat svá data.

Zde je návod, jak obnovit nastavení iPhone 5s:

  1. Otevřete nastavení kliknutím na ikonu Nastavení na domovské obrazovce.
  2. Přejděte dolů a vyberte sekci Obecné.
  3. Přejděte dolů a vyberte "Reset".
  4. Vyberte "Vymazat obsah a nastavení".
  5. Pokud máte nastavené heslo, budete vyzváni k jeho zadání.
  6. Klikněte na tlačítko"Vymazat iPhone".
  7. Potvrďte svou volbu znovu kliknutím na tlačítko "Vymazat iPhone".

Po dokončení procesu resetování se iPhone 5s vrátí do továrního nastavení. Upozorňujeme, že všechna vaše data, nastavení a účty budou smazány. Před provedením resetu se ujistěte, že máte zálohy všech důležitých informací.

Důležitě: Po obnovení továrního nastavení bude iPhone 5s vyžadovat opětovné nastavení účtu Apple ID, Wi-Fi a dalších nastavení. Buďte připraveni poskytnout potřebné informace k opětovnému nastavení.