Reset na iPhone je jedním z hlavních nástrojů, které uživatelům umožňují opravit problémy, které se na zařízení vyskytují. Tato akce obnoví všechna tovární nastavení, odstraní všechna data a aplikace z telefonu a aktualizuje operační systém na nejnovější verzi.
Hlavním výsledkem resetu na iPhone je úplné vymazání všech dat, včetně fotografií, kontaktů, zpráv, aplikací a dalších souborů uložených v zařízení. Před resetováním byste proto měli důležité informace uložit do počítače nebo do cloudového úložiště.
Kromě toho resetování na iPhone odstraní všechna uložená hesla Wi-Fi, účty a jejich nastavení a resetuje všechna uživatelská nastavení, včetně jazyka, času, hlasitosti a jasu obrazovky. Po resetování bude nutné všechna nastavení znovu nakonfigurovat.
Důsledky resetu na iPhone: co se stane se zařízením
Po resetování na iPhone budou všechna data smazána, včetně kontaktů, fotografií, zpráv, aplikací a dalších souborů. Před resetováním se proto doporučuje zálohovat data, aby bylo možné informace později obnovit.
Kromě mazání dat reset na iPhone také odstraňuje účty, které byly spojeny se zařízením. To může vést ke ztrátě přístupu ke službám jako iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage a dalším. Před resetováním se proto doporučuje deaktivovat všechny účty a ujistit se, že máte všechna potřebná data k jejich obnovení.
Po resetování na iPhone dojde také k odstranění nastavení zařízení. To znamená znovu nastavit všechny možnosti: jazyk, Časové pásmo, nastavení sítě, zvuky a další.
Dalším důsledkem resetu na iPhone je jeho aktivační zámek. Po resetování bude zařízení vyžadovat zadání Apple ID a hesla, aby bylo aktivováno a používáno. Jedná se o bezpečnostní opatření, které má zabránit neoprávněnému použití ukradeného zařízení.
V důsledku toho má reset na iPhone řadu důsledků: vymazání všech dat, odstranění účtů, odstranění nastavení a zámek aktivace. Proto je důležité se před resetováním ujistit, že máte zálohu dat a všechna potřebná data k obnovení účtů a nastavení.
Vymazání všech dat a nastavení
Obnovení na iPhone v režimu "smazat veškerý obsah a nastavení" má za následek úplné vymazání všech dat, souborů, aplikací a nastavení v zařízení. Tuto akci nelze zrušit, proto se doporučuje před jejím provedením zálohovat všechna důležitá data.
Po resetování se iPhone vrátí do stavu, který byl při první aktivaci zařízení. To znamená, že všechny účty, hesla, nastavení sítě, zámek obrazovky, nastavení vazby na iCloud a Apple ID a všechny nainstalované aplikace a jejich data budou zcela odstraněny. Pokud však bylo zařízení aktivováno pomocí otisku prstu (Touch ID), bude nutné po resetování zadat heslo k účtu iCloud nebo Apple ID.
Resetování na iPhone může být užitečné v případě prodeje zařízení nebo jeho přenosu na jinou osobu. Tento reset může také pomoci v případě problémů se zařízením, například pokud zamrzá, běží pomalu nebo má další závažné chyby v systému.
Obnova továrních zařízení
Před obnovením továrních instalací je nutné zálohovat důležitá data, protože veškerý obsah v zařízení bude odstraněn a nelze jej obnovit po resetování. Zálohu lze vytvořit přes iCloud nebo iTunes.
Chcete-li provést reset na iPhone, musíte přejít do Nastavení, Vybrat obecné a poté resetovat. Dále si můžete vybrat jednu z možností:
- Vymazat veškerý obsah a nastavení: tato možnost zcela resetuje zařízení odstraněním všech dat, nainstalovaných aplikací, nastavení a účtů a vrátí zařízení do stavu identického s novým zařízením.
- Vymazat obsah a nastavení uložením účtu iCloud: tato možnost by měla být vybrána, pokud chcete uložit svá data na iCloud, ale zároveň chcete odstranit vše lokálně v zařízení.
- Vymazat veškerý obsah a nastavení pomocí hesla: Tato možnost přidává další vrstvu zabezpečení, protože k obnovení nastavení budete muset zadat heslo.
Po výběru možnosti a potvrzení zařízení zahájí proces resetování a obnovení továrních instalací. K dokončení procesu aktivace po resetu možná budete potřebovat připojení k internetu.
Obnovení továrních instalací pomůže vyřešit možné problémy se zařízením a vrátit jej do původního stavu. Před provedením této operace je však důležité zajistit, aby byla všechna důležitá data uložena a aby byla zálohována, aby bylo možné je obnovit po resetování.