Synchronizace zařízení, jako je iPhone, s knihovnou médií je často velmi pohodlná a umožňuje vám přenášet a spravovat všechny potřebné informace, jako je hudba, videa, fotografie, kontakty a další. Někdy je však potřeba sejmout synchronizaci iPhonu s aktuální knihovnou a spojit jej s jinou.
Pokud se rozhodnete změnit svou primární knihovnu médií, měl by být na vašem systému nainstalován iTunes. Nejprve připojte svůj iPhone k počítači pomocí kabelu Lightning. Poté spusťte iTunes a počkejte, až bude zařízení detekováno.
Krok 1: V iTunes vyberte svůj iPhone kliknutím na ikonu zařízení, která se objeví v horní liště.
Krok 2: Přejděte na kartu procházet na levé straně okna iTunes.
Krok 3: V části " Nastavení "vyhledejte položku" Připojení "a klikněte na tlačítko" Změnit nastavení " vedle ní.
Krok 4: Zrušte zaškrtnutí políčka "synchronizovat v tomto účtu" Pro Kategorie mediálních souborů, které nechcete synchronizovat s aktuální knihovnou médií. Můžete například vypnout synchronizaci hudby, filmů, fotografií atd.
Krok 5: Kliknutím na tlačítko Použít umístěné v pravém dolním rohu okna iTunes uložíte změny.
Nyní se váš iPhone již nebude synchronizovat se současnou knihovnou médií. Tyto kroky můžete opakovat a v případě potřeby znovu povolit synchronizaci. Hodně štěstí s používáním nové knihovny médií na vašem iPhone!
Otevřete nastavení zařízení
Chcete-li odstranit synchronizaci iPhonu s jinou knihovnou, musíte otevřít Nastavení zařízení. To lze provést následovně:
1. Na domovské obrazovce vyhledejte ikonu Nastavení a klikněte na ni.
2. V okně, které se otevře, projděte seznam dostupných nastavení a vyberte položku Hudba.
3. V části "Knihovna médií a synchronizace" vyhledejte přepínač "Použít synchronizaci přes Wi-Fi" a vypněte jej.
4. Pod přepínačem " použít synchronizaci přes Wi-Fi "bude tlačítko"Synchronizace s knihovnou". Klikněte na ni.
5. V okně, které se zobrazí, vyberte možnost "vrátit historii synchronizace" a potvrďte svou akci.
Váš iPhone se nyní již nebude synchronizovat s jinou knihovnou médií. Nezapomeňte uložit změny kliknutím na tlačítko" Dokončit "nebo"použít".
Vyberte položku "Účty a hesla"
Chcete-li odstranit synchronizaci iPhonu s jinou knihovnou médií, musíte přejít do Nastavení zařízení. Chcete-li to provést, na domovské obrazovce vyhledejte ikonu Nastavení a klikněte na ni. V nabídce, která se otevře, přejděte dolů a vyberte položku Účty a hesla.
V části Účty a hesla se zobrazí všechny účty, které jsou propojeny s vaším zařízením. Zde můžete spravovat nastavení účtů různých služeb, včetně poštovních schránek, kalendářů, kontaktů a dalších aplikací.
V této fázi je důležité zajistit, aby nebyla nainstalována synchronizace knihovny médií s jakoukoli službou. Pokud si všimnete aktivovaného účtu spojeného s knihovnou nebo skladem fotografií, klikněte na něj a otevřete podrobné informace.
V okně účtu, které se otevře, byste měli najít nastavení synchronizace knihovny médií a deaktivovat ji. Tato možnost se obvykle nazývá "fotografie" nebo "fotografický Tok". Chcete-li provést deaktivaci synchronizace, možná budete muset zadat heslo svého účtu.
Po deaktivaci synchronizace knihovny médií váš iPhone již nebude automaticky odebírat fotografie a videa z jiných služeb. Můžete také nastavit synchronizaci s novou knihovnou médií nebo ručně přenášet fotografie a videa pomocí různých aplikací.
Nacházíme sekci "iCloud"
1. Přejděte na domovskou obrazovku vašeho iPhone a vyhledejte ikonu Nastavení.
2. Když otevřete Nastavení, přejděte na stránku dolů a vyhledejte sekci "iCloud".
3. Klikněte na" iCloud " a otevře se stránka s nastavením vašeho účtu iCloud.
4. V horní části této stránky uvidíte sekce "iCloud Drive", "fotografie", "kontakty" atd.d.
5. Chcete-li deaktivovat synchronizaci vašeho iPhone s jinou knihovnou médií, vyhledejte příslušnou sekci, jako jsou fotografie, a klikněte na ni.
6. Na stránce, která se otevře, uvidíte různá nastavení. Přesuňte přepínač vedle " fotky na iCloudu "do polohy"Vypnuto".
7. Potvrďte deaktivaci synchronizace kliknutím na tlačítko" Zakázat a odstranit "nebo"zakázat".
8. Poté se váš iPhone již nebude synchronizovat s vybranou knihovnou médií.
9. Opakujte stejné kroky pro všechny sekce, které chcete zakázat.
10. Pokud potřebujete synchronizaci znovu zapnout, jednoduše přesuňte přepínač do polohy Zapnuto vedle příslušné sekce.
Přejděte do Nastavení knihovny médií
Chcete-li odstranit synchronizaci iPhonu s jinou knihovnou médií, musíte přejít do Nastavení knihovny médií na zařízení. To lze provést následovně:
Krok 1: Otevřete na svém iPhonu aplikaci Nastavení.
Krok 2: Přejděte dolů do seznamu nastavení a vyhledejte sekci Hudba. Klikněte na něj.
Krok 3: V části Hudba uvidíte zapnuto / vypnuto tlačítko Synchronizovat hudbu. Ujistěte se, že je toto tlačítko Vypnuto. Pokud je již vypnutá, synchronizace s jinou knihovnou je již odstraněna.
Krok 4: Pokud je tlačítko "Synchronizovat hudbu" zapnuté, klepnutím na něj vypnete synchronizaci.
Po dokončení těchto kroků bude synchronizace iPhonu s jinou knihovnou odstraněna.
Vypněte synchronizaci s aktuální knihovnou
Chcete-li deaktivovat synchronizaci iPhonu s aktuální knihovnou médií, postupujte podle těchto jednoduchých kroků:
- Připojte iPhone k počítači. K tomu použijte kabel Lightning, který je dodáván se zařízením.
- Spusťte iTunes. Pokud se iTunes nespustí automaticky, když připojíte iPhone, otevřete jej ručně.
- Vyberte zařízení. V horní části iTunes vyhledejte ikonu iPhonu a klikněte na ni.
- Přejděte na kartu Hudba. Na levé straně okna iTunes vyhledejte kartu Hudba a klikněte na ni.
- Zrušte zaškrtnutí možnosti synchronizovat hudbu. Při zrušeném zaškrtnutí bude synchronizace iPhonu s knihovnou deaktivována.
Váš iPhone se již nebude synchronizovat s aktuální knihovnou. Můžete synchronizovat s novou knihovnou médií nebo nechat zařízení bez synchronizace.
Potvrzujeme výpadek
Chcete-li definitivně vypnout synchronizaci s jinou knihovnou na vašem iPhonu, měli byste svůj záměr potvrdit. Tento krok je nevratný, proto buďte opatrní při provádění následujících kroků:
1. V nabídce Nastavení, která se otevře, na iPhonu vyhledejte ve spodní části rozhraní panel s názvem Obecné a klikněte na něj.
2. V seznamu dostupných možností listujte dolů, dokud nenajdete položku Reset. Klikněte na něj pro pokračování.
3. Na nové obrazovce uvidíte různé možnosti resetování, mezi nimiž klikněte na"Resetovat synchronizaci". Tato akce vám umožní vypnout synchronizaci s jinou knihovnou médií. Potvrďte svou volbu zadáním kódového hesla.
4. Počkejte několik sekund, než iPhone dokončí proces. Poté se vaše zařízení již nebude synchronizovat s předchozí knihovnou.
Nyní jste úspěšně deaktivovali synchronizaci iPhonu s jinou knihovnou médií. Všimněte si, že po této operaci ztratíte přístup ke všem mediálním souborům, aplikacím a nastavením, která byla spojena s předchozí knihovnou médií. Buďte připraveni obnovit potřebné informace a nastavení znovu.
Připojujeme novou knihovnu
Pokud chcete sejmout synchronizaci iPhonu s aktuální knihovnou médií a připojit novou knihovnu médií, postupujte podle těchto kroků:
Krok 1: Připojte iPhone k počítači pomocí kabelu USB.
Krok 2: Spusťte program iTunes v počítači.
Krok 3: V pravém horním rohu iTunes klepnutím na ikonu zařízení otevřete ovládací panel iPhonu.
Krok 4: V ovládacím panelu vyberte kartu "Hlavní".
Krok 5: V části Synchronizace zaškrtněte políčko z možnosti synchronizovat hudbu nebo z jiných médií, které chcete odstranit.
Krok 6: Klepnutím na tlačítko Použít v pravém dolním rohu iTunes uložíte změny.
Krok 7: Připojte novou knihovnu médií k počítači nebo vyberte již existující knihovnu médií v iTunes.
Krok 8: V části Synchronizace vyberte možnost Synchronizovat hudbu nebo jiná média, která chcete přidat na iPhone z nové knihovny médií.
Krok 9: Klepnutím na tlačítko Použít v pravém dolním rohu iTunes uložíte změny.
Nyní jste úspěšně připojili novou knihovnu médií k iPhonu a můžete synchronizovat vybrané soubory a data se zařízením. Ujistěte se, že váš iPhone a nová Knihovna médií v počítači jsou v síti Wi-Fi pro bezdrátovou synchronizaci.