Přejít na hlavní obsah

Když vymažeš iPhone, iCloud zmizí?

Možná jste již narazili na potřebu obnovit svůj iPhone do továrního nastavení. Ať už je to kvůli problémům s výkonem, chybám systému nebo touze prodat, postup čištění zařízení může být znepokojivý, zvláště pokud používáte službu iCloud společnosti Apple.

Není však třeba se obávat: při obnovení iPhone do továrního nastavení pomocí funkce Vymazat obsah a nastavení zůstávají informace ve vašem účtu iCloud v bezpečí. iCloud je cloudová služba poskytovaná společností Apple, která ukládá a synchronizuje data vašeho zařízení, jako jsou fotografie, kontakty, kalendáře a dokumenty, aby byla k dispozici na všech vašich zařízeních Apple.

Je důležité si uvědomit, že mazání informací na iPhone neovlivňuje data na vašem účtu iCloud. Všechny vaše soubory, fotografie a další data budou uloženy v cloudovém úložišti iCloud a po obnovení účtu iCloud se znovu objeví na novém zařízení nebo nově nakonfigurovaném iPhonu.

Je také třeba si uvědomit, že po obnovení iPhone se budete muset znovu přihlásit k účtu iCloud v zařízení a nakonfigurovat všechna potřebná nastavení synchronizace. Není to však těžké a budete vyzváni k obnovení dat z iCloudu na novém zařízení.

Vymazat iPhone: důsledky pro iCloud

Když vymažete iPhone, operační systém zařízení a všechna data a nastavení s nimi spojená budou zcela vymazána. To však neznamená, že váš účet iCloud bude také smazán.

Váš účet iCloud zůstává bez ohledu na stav vašeho iPhone. Pokud chcete tento účet nadále používat na jiném zařízení, budete se muset přihlásit na iCloud na novém zařízení pomocí svého Apple ID a hesla.

Vymazání iPhone však může způsobit smazání dat souvisejících s iCloud v zařízení. Pokud je například povolena funkce "iCloud Photo Library", všechny vaše fotografie a videa uložené v zařízení budou po vymazání iPhone odstraněny.

Stojí také za zmínku, že pokud máte povolenou funkci Najít iPhone a před vymazáním jste ji nevypnuli, váš iPhone bude odstraněn z vašeho účtu iCloud a dalšího zařízení již nebudete moci sledovat a najít své zařízení.

Vymazání iPhonu obecně nemá vliv na samotný účet iCloud. To však může vést k odstranění dat souvisejících s iCloud v zařízení. Před vymazáním se proto doporučuje zálohovat důležité informace, abyste o ně nepřišli.

Co se stane, když vymažete iPhone?

Pokud se rozhodnete vymazat iPhone, všechna data, aplikace a nastavení budou ze zařízení smazána. K tomu může dojít z různých důvodů, například pokud chcete svůj iPhone prodat nebo jej předat do opravy.

Při provádění operace "Vymazat iPhone" budou všechna data v zařízení odstraněna bez možnosti obnovení. To zahrnuje kontakty, fotografie, videa, zprávy, poznámky, kalendáře, účty a další osobní údaje.

Vymazání iPhonu navíc na zařízení vypne i iCloud. iCloud je služba od společnosti Apple, která Vám umožňuje ukládat data do cloudu a synchronizovat je mezi různými zařízeními Apple. Pokud bude iPhone vymazán, všechna data související s iCloud, jako jsou fotografie, dokumenty, kontakty a nastavení, budou ze zařízení vymazána.

Je důležité si uvědomit, že vymazání iPhone a vypnutí iCloudu neznamená, že data budou trvale smazána. Pokud máte zálohu na iCloudu nebo v počítači, můžete tato data obnovit na jiném zařízení nebo je obnovit na obnoveném iPhone.

Výhody vymazání iPhone:Nevýhody vymazání iPhone:
- Ochrana osobních údajů při prodeji nebo převodu zařízení na jinou osobu.- Ztráta všech dat, pokud nebyla vytvořena žádná záloha.
- Úplné odstranění virů nebo malwaru ze zařízení.- Možnost udělat chybu a vymazat všechna data navždy bez možnosti obnovení.
- Možnost začít "s čistým štítem" s novými nastaveními a aplikacemi.- Ztráta dat, pokud bylo heslo iCloud zapomenuto a není zálohováno.

Možné důsledky pro iCloud po vymazání iPhone

Když vymažete svůj iPhone, neznamená to, že všechny informace na vašem účtu iCloud budou automaticky smazány. Vymazání iPhonu však může ovlivnit více funkcí a dat na iCloudu. Zde je několik možných důsledků:

  1. Ztráta dat: pokud jste nezapnuli funkci zálohování iCloud, všechna vaše data, jako jsou kontakty, fotografie, poznámky a dokumenty, které byly uloženy pouze na iPhone, mohou být po vymazání ztracena.
  2. Synchronizace: Po vymazání iPhone lze ze zařízení odstranit všechna synchronizovaná data, jako jsou kontakty, kalendáře a poznámky, ale zůstanou ve vašem účtu iCloud. Když znovu nastavíte iPhone nebo připojíte jiné zařízení, budou tato data synchronizována zpět s iCloud.
  3. Ztráta přístupu: Pokud máte povolenou funkci ochrany proti ztrátě a před vymazáním iPhone jste ji neaktivovali, po vymazání zařízení nebudete mít přístup k účtu iCloud bez uvedení správného Apple ID a hesla.
  4. Seznam zařízení: váš iPhone bude odstraněn ze seznamu vašich zařízení na iCloudu. To může být užitečné, pokud chcete ze svého účtu iCloud odstranit ztracené nebo prodané zařízení.

Obecně platí, že vymazání iPhone automaticky neodstraní všechny informace na iCloudu. V závislosti na vašem nastavení a funkcích však mohou být ovlivněna některá data a funkce. Před vymazáním zařízení se vždy doporučuje mít zálohy vašich dat a seznámit se s příslušnými nastaveními iCloudu.

Rozdíly v mazání iPhone s iCloud účtem i bez něj

Při mazání iPhonu s účtem iCloud i bez něj existuje několik důležitých rozdílů.

  • Pokud je iPhone vymazán z účtu iCloud, všechna data související s tímto účtem budou ze zařízení vymazána. Všechny fotografie, kontakty, zprávy a další soubory uložené v zařízení a synchronizované s účtem iCloud budou zcela odstraněny. To může být užitečné, pokud chcete své zařízení prodat nebo předat někomu jinému.
  • Pokud je iPhone vymazán bez účtu iCloud, všechna data v zařízení budou také smazána, ale účet iCloud zůstane stejný. To může být užitečné, pokud chcete obnovit zařízení do továrního nastavení, ale nadále používat svůj stávající účet iCloud na jiných zařízeních. V takovém případě zůstanou všechna data související s účtem iCloud v bezpečí a budou k dispozici na jiných zařízeních.

V obou případech vymazání iPhone odstraní ze zařízení všechna osobní data, včetně účtů, hesel, nastavení a stažených aplikací. Před vymazáním se proto ujistěte, že jste zálohovali všechna důležitá data a odhlásili jste se z účtů iCloud a iTunes v zařízení.

Důležité body při mazání iPhone s účtem iCloud

Při mazání iPhonu s účtem iCloud je třeba mít na paměti několik důležitých bodů. Za prvé, vymazání iPhone nevede k odstranění účtu iCloud. Účet zůstává v systému a lze jej použít na jiném zařízení.

Za druhé, před vymazáním iPhone se musíte ujistit, že všechna data jsou synchronizována s iCloud. Tím zajistíte, že po vymazání zařízení budou k dispozici vaše fotografie, kontakty, poznámky a další důležitá data. K tomu lze využít funkci "zálohování iCloud".

Kromě toho, pokud plánujete prodat nebo předat svůj iPhone, je důležité jej před vymazáním odpojit od účtu iCloud. V opačném případě nový majitel nebude moci zařízení aktivovat a plně jej používat. Odpojit zařízení lze v části Nastavení - > vaše jméno - > Odhlásit se z iCloudu.

Nakonec po vymazání iPhone z účtu iCloud se doporučuje provést jeho úplné obnovení. To vám umožní odstranit všechna data a nastavení tím, že novému majiteli poskytnete čisté zařízení bez vazby na předchozího majitele.

Jak uložit data na iCloud před vymazáním iPhone

Při mazání iPhone budou vymazána všechna místní data, včetně fotografií, dokumentů, kontaktů a dalších souborů. Pokud však máte aktivní účet iCloud, můžete svá data před vymazáním zařízení uložit.

Zde je návod, jak uložit data na iCloud před vymazáním iPhone:

  1. Zajistěte připojení k internetu.
  2. Přejděte do nabídky Nastavení na vašem iPhone.
  3. Klikněte na svůj účet v horní části obrazovky.
  4. Vyberte sekci "iCloud".
  5. Povolte všechny požadované možnosti zálohování dat, jako jsou fotografie, kontakty, kalendář atd.
  6. Přejděte dolů na stránku a klikněte na tlačítko "Zálohovat nyní".

Po dokončení zálohování budou vaše data uložena na iCloud. Před vymazáním iPhone se ujistěte, že je záloha úspěšně dokončena. Po vymazání zařízení budete moci obnovit svá data z iCloudu na Novém nebo obnoveném iPhonu.

Pamatujte, že k obnovení dat z iCloudu na novém zařízení se budete muset při konfiguraci zařízení přihlásit ke svému účtu iCloud.